sipraktin şurup, sipraktin şurup nedir, sipraktin şurup fiyat, sipraktin şurup ne işe yarar, sipraktin şurup kullanımı, sipraktin şurup ne kadar, sipraktin şurup aç mı tok mu içilir, sipraktin şurup resmi, sipraktin şurup nedir kilo aldırır mı, sipraktin şurup yorumları, sipraktin şurup muadili, sipraktin uyku şurubu mu, sipraktin iştah şurubu mu, sipraktin şurup devlet karşılıyor mu, sipraktin şurup aç mı tok mu, sipraktin şurup kullanımı, sipraktin şurup kullananlar, sipraktin şurup kilo almak için nasıl kullanılır, sıpraktın şurup kilo aldırır mı, sipraktin şurup kullananlar kadınlar kulübü, sipraktin şurup kaç tl, sipraktin şurup kilo almak, sipraktin şurup kullananlar yetişkin, sipraktin şurup kedi, sipraktin şurup kaç aylıkken verilir
İçindekiler
Sipraktin şurup, sistemik antihistaminikler grubundan bir etkin madde olan siproheptadin HCI içerir. 5 ınPlik bir ölçeğinde 2 mg siproheptadin HCI içeren şurup halinde kullanıma sunulmuştur.
Çocuklarda;
2-6 yaş arasında günde 3 defa 1 ölçek (2 mg) önerilir.
Günlük doz 16 mg’ı aşmamalıdır.
7-14 yaş arasında günde 3 defa 2 ölçek (4 mg) verilmelidir.
Günlük doz 16 mg’ı aşmamalıdır.
Yetişkinlerde;
Günlük doz olarak 4-20 mg önerilir.
Günlük doz 0.5 mg/kg’ı ve 32 mg’ı aşmamalıdır.
Tedaviye günde 3 kez 4 mg (2 ölçek) İle başlanmalıdır,gerekirse dozu artırmak uygun olur.
Ölçekli kaşığı İle önerilen miktarda ağızdan almır. Tüm yaş gruplarında fazladan bir doz gerekirse bu, gece yatmadan önce verilmelidir.
Böbrek ve Karaciğer yetmezliği
Etkileşim çalışması yapılmadığından, bu gibi durumlarda doktor kontrolü altında kullanılmalıdır.
Eğer SİPRAKTİN ’in etkisinin çok güçlü veya zayıf olduğuna dair bir izleniminiz var ise doktorunuz veya eczacınız ile konuşunuz.
Antihistaminiklerin aşm dozlarda alınması, özellikle çocuklarda santral sinir sistemi baskılanmasmdan, uyarılmasına kadar değişebilecek reaksiyonlara ve belirtilere yol açabilir. Bundan başka atropine benzer etkiler de görülür (ağız kuruluğu, genişlemiş göz bebekleri, yüzde kızarıklık, çeşitli sindirim sistemi bozukluğu belirtileri). Bu belirtiler sırasında kendiliğinden kusma meydana gelmemiş ise, hasta kusturul m alıdır. Kusturma imkanı bulunmayan durumlarda hastane ortamında izotonik sodyum klorür solüyonu ile mide yıkanmalıdır.
Bağırsakları hızla boşaltabilmek içiıı kullanılacak tuzlu katartikler de yararlıdır. Bu tedavi sırasında hiç bir zaman uyarıcılar kullanılmamalıdır.
Hipotansiyon durumlarında vazopressörler uygulanabilir.
SİPRAKTİN’den kullanmanız gerekenden fazlasını kullanmışsanız, bir doktor veya eczacı ile konuşunuz.
Unutulan dozları dengelemek için çift doz almayınız.
SİPRAKTİN ile tedavi sonlandırıldığmdaki oluşabilecek etkiler
SİPRAKTİN tedavisini hekiminizin reçetenizde öngördüğü süreden önce keserseniz, herhangi olumsuz bir etki gözlenmez. Ancak, tedavi öncesindeki şikayetleriniz tekrarlayabilir.
Sipraktin şurup fiyatı 30.54 TL’dir.
Sipraktin şurubu kullandıysanız veya daha önce kullanan birisini biliyorsanız yorumlar kısmından kendi yorumlarınızı ve deneyimlerinizi ya da yakınınızın tecrübelerini bizimle paylaşmayı lütfen unutmayın.
Cocugu asabi yapti ishal oldu hastalandi uykusu kacti herseye hassas oldu aglamalari cogaldi berbat bir ilacmis